bg +359 888 445 675 viaorbita.bg@gmail.com Последвай ни в:

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще може да запазвате и проследявате Вашите дестинации, и да следите новите ни предложения.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка

Already a member?

Вход
+359 888 445 675 viaorbita.bg@gmail.com Последвай ни в:
bg

Вход

Регистрация

След като създадете акаунт, ще може да запазвате и проследявате Вашите дестинации, и да следите новите ни предложения.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка

Already a member?

Вход

Кападокия 5 нощувки със закуски и вечери 01.09.-06.09.2021

НОВО!
Цена от465 лв.
Вашите имена*
Email адрес*
Вашия въпрос*
* Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване иПолитиката за поверителност..
Моля, приемете всички условия, преди да преминете към следващата стъпка
ЗАПАЗИ В ЖЕЛАНИ

Adding item to wishlist requires an account

1982

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ С НАС?

 • Гаранция за най-добра цена!
 • Винаги на разположение
 • Подбрани екскурзии и почивки
 • Туристическа застраховка

Имате Въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и ще се радваме да поговорим с вас.

0888 44 56 75

viaorbita.bg@gmail.com

Кападокия 5 нощувки със закуски и вечери 01.09.-06.09.2021

0
 • 6 Дни
 • Максимум хора :
 • Wifi Наличен
 • 01.09.2021
 • Минимална възраст :
 • Транспорт: Автобус

Кападокия

Бургас – Анкара – Кападокия – Ескишехир- Бурса– Бургас

ДАТИ: 01.09.2021

5 нощувки със закуски и вечери

САМО 50 лв.  ДЕПОЗИТ  И ДОПЛАЩАНЕ 10 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ!

БЕЗ ФИНАНСОВ  РИСК ! 

Цени на човек в двойна / тройна стая

Отпътуване от:

На човек в двойна / тройна стая

Отпътуване от Варна

Отпътуване от Поморие

Бургас

 495 лв.

530 лв.

505 лв.

  

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 5 нощувки със закуски и 5 вечери (1 в Анкара , 2 в Кападокия, 1 в Ескишехир, 1 в Бурса);
 • Туристическа програма в Анкара,  Кападокия, Ескишехир, Бурса;
 • Пълно екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. /доплащане за лица над 65 г. – 10 лв);
Цената не включва:
 • Входни такси на местата за посещение;
 • Лични разходи;
 • Доплащане за застраховка на лица над 65 години – 10 лв.

Допълнително се заплащат по желение за посещение:

Музея на анатолийските цивилизации /Анкара/– 30 TRL

Скалните църкви в Гьореме – 45 TRL

Крепостта Ючхисар – 7 TRL

Подземен град Каймаклъ– 40 TRL

Долината на Зелве – 15 TRL

Допълнителни мероприятия (по желание):

 • Полет с балон – 150-200 евро/включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване; гледките са впечатляващи)
 • Автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” –  40 лв.
 • Традиционна турска вечер / посещение на подземен ресторант в Кападокия: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки – 50 лв.
Важна информация:

Последователността на посещаваните  обекти в Кападокия се определя от лицензирания турски екскурзовод, който ще придружава групата. Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. На място се заплащат входовете за съответните обекти – в турски лири.

Отстъпки: Деца до 12 г. с двама възрастни в стая – 50 лв. отстъпка от цената.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт, нотариално заверена декларация от родителите за лица под 18 години(оригинал + 1 фотокопие)

Начин на плащане: 30 % депозит при записване и доплащане 7 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туристи

 

Photos
Маршрут

Ден 1Бургас – Анкара

05:30 часа отпътуване от Бургас по маршрут Малко Търново – Истанбул – Анкара. Пристигане в Анкара вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Анкара – Кападокия

Закуска в хотела. Туристическа програма в столицата на Турция: Цитаделата – символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации и мавзолея на Ататюрк. Отпътуване за Кападокия. По пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна програма (салати и напитки без ограничение). Нощувка.

Ден 3Кападокия (целодневна туристическа програма)

За ентусиастите – 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути.

Закуска. Разглеждане на забележителните туристически обекти на Кападокия, разположени в триъгълника: Невшехир, Аванос и Ургюп: отправяме се към подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра.Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци,в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Откритият музей Гьореме – най известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия,в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи;скалната крепост Учхисар, Долината на гълъбите (някога тук са живели гълъби в скалите,обучавани да разнасят писма – основен начин на комуникация в древността). Разходка в една от най-красивите долини в региона – Зелве със запазен манастирски комплекс и множество църкви, изсечени направо в скалите. Долината Зелве е разположена в района Пашабаа, нарича се още Долината на Приказните комини. Известна е и като Долината на монасите заради килиите, открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна. Разходка в градчето Аванос, древната Ванеса, живописно разположено на двата бряга на най-дългата река в Турция Казъл ърмак (Червената река) – посещение на центрове за производство на килими, грънци и оникс и винарска изба с дегустация на прочутите кападокийски вина.

По желание: Посещение на автентичен ритуал Сема в Керван Сарай. Автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Керван Сарай с продължителност ок. 1:30 мин Суфите или дервишите – наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми – един от най-тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО,посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Кападокия – Ескишехир

Закуска. Отпътуване за Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа.Пристигане в Ескишехир и настаняване в хотел 3/4*.Посещение на парк „Сазова“ с впечатляващия приказен замък. Свободно време за покупки в автентичните пазарчета и магазинчета в стария град и по желание разходка с гондола по река „Порсук“ – Турската Венеция. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Ескишехир - Бурса

Закуска. Обзорна обиколка на Ескишехир – модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти. Разглеждане (без включени входни такси) на стария град и етнографския комплекс „Одунпазаръ“.  Отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка.

Ден 6Бурса – Бургас

Закуска.  Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Отпътуване за България .

Кратък престой в Лозенград за пазаруване . Пристигане в Бургас вечерта.

Карта

Често Задавани Въпроси

Важна Информация

В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Пътуване на лица с ограничена подвижност не е  подходящо.

ТА“ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ N; 13062110000647 / 21.05.2021г.  при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД – гр.София

7 туристи разглеждат тази оферта в момента!